Çakra

Reiki'yi öğrenmeye başlamadan önce çakra kelimesini anlamak gerekiyor. En temel konusu çakra,hatta özü. Sadece reikinin de değil üstelik içinde canlı geçen herşeyin! Hem anlayıp öğrenip benimsemesi en zoru hem de bir kere anladıktan sonra hayatın en anlamlı bilgisi. Başlarda çok zorluyor, isimlerini mi öğreneceksin, yerini mi nasıl düzgün çalıştığını mı karışıyor baştan. Ama iyice anlayıp benimsedikten sonra hayatın kendisi olduğunu anlıyorsun. 

Çakra;insan vücudunda olduğu kabul edilen enerji merkezlerine verilen isimdir. Insan vücudunda çok sayıda olduğu bilinmekle birlikte 7 tane olduğu ve sağlıklı bir insanda hızlı bir şekilde döndükleri kabul edilir.  Evrensel yaşam enerjisi bedenimize çakralar aracılığıyla girebilir. Her çakranın bir rengi, fonksiyonu vücudumuzda etkili olduğu alanı vardır. Çakralar korku, zihinsel Çatışmalar, kırgınlıklar, endişe, stres, olumsuz düşünceler, psikolojik baskılar, kötü beslenme gibi sebeplerle tıkanabilirler. Bu nedenle çakra dengeleme ve arındırma yöntemleri uygulanmalıdır. Bu yöntemler sayesinde çakralar arınıp dengelenir, duygusal rahatlama sağlandığı için fiziksel dayanıklılık da yükselir.

1) Kök Çakra: Kuyruk sokumunda yer alır. Rengi kırmızıdır. Insanın dünya ile kurduğu ilişkiyi belirler. Yaşam gücünün, yaşama bağlılığın merkezini temsil eder. Yaşam gücünün kendini ilk gösterdiği yerdir. Barınma,neysek yeme, kendini koruma vb İçgüdülerin merkezidir. Tüm yaşam gücümüzün kaynağı bu merkezde bulunur. Kişinin kök çakrası dengesiz ve yetersiz çalışıyorsa kendine ve insanlara güvenmez, insanlardan uzak durur, yaşamdan zevk alamaz, kendini yetersiz ve başarma gücünden yoksun hisseder, doğru beslenmeyi ihmal eder, kilo problemleri yaşar, Kabızlık sorunu oluşur, sinir şiddet öfke gibi Duygularını kontrol etmekte zorlanır. 

2) Pelvis Çakra: Göbek deliğinin altında yer alır. Rengi sarıdır. Cinselliğin ve yaratıcılığın merkezidir, kişiye sevdiği şeyleri yapabilme gücü verir. Enerjisi beyin hücrelerini etkilemektedir, zihinsel izlerin deposudur. Kişinin pelvis çakrası dengesiz ve yetersiz çalışıyorsa karşı cinsle ilişkilerinde sorun yaşar, duygularına hakim olamaz, duygusal patlamalar yaşar, özgüven eksikliği oluşur, bağımlılıklar edinir, para sorunları Yaşar, kendini değersiz hisseder, yaratıcılığını gösteremez, dünya ona yorucu ve sıkıcı gelir.

3) Solar Pleksus Çakra(Karın Çakrası): Göbek deliğimizin üzerinde yer alır. Rengi turuncudur. Sindirim sistemini kontrol eden çakrasına. Hem yediklerimizi hem de yaşadıklarımızı hazmetmekle ilgili çakradır. Yaşanan gerçekleri hazmedeme durumu yediklerimizi hazmedeme olarak ortaya çıkar. Dengesiz ve yetersiz çalışıyorsa kendini yetersiz hisseder, rahatlama duygusundan uzak, huzursuzdur, öfkesini içine atar, içe dönüktür, depresyona yatkındır, motivasyonu düşüktür, sürekli baskı ile mide ve sindirim sistemi bozuklukları görülür. 

4) Kalp Çakrası: Göğüs kafesinin tam ortasında yer alır. Rengi yeşildir. Alt ve üst 3 çakra ile iletişimi sağlar. İçimizdeki enerjileri dengeler. Yaradılışın spiritüel düzeyleriyle ilişki kurmak için aktif olmalıdır. Tüm canlıları sevmek temel işlevidir. Dengesiz ve yetersiz çalıştığında yetersizlik duygusu yaratır, ihanet, güvensizlik,aldatılma,korkutulma korkuları oluşur, kişi sevgiyi vermekte zorlanır, sürekli bir dışsal sevgi arayışı içindedir, iyiliklere inanmaz.

5) Boğaz Çakra: Boğazın bulunduğu yerdedir. Rengi mavidir. Çakraların dış dünyaya kendilerini açtıkları köprüdür. Duygu ve düşüncelerimizi rahatça ifade edebilmenin merkezidir. Dengesiz ve yetersiz çalıştığında kişinin ruhuyla iletişimi kopmuştur, değişken ve Bağımlı bir yapıya sahiptir, Duygularını ifade edemez, varoluşun diğer boyutlarını anlayamaz, takıntılıdır, inatçı olur.

6) Alın Çakrası: İki kaşın ortasında, 'üçüncü göz' denilen bölgededir. Rengi mordur. Varoluş bilincinin, farkındalığın algılandığı bölgedir. Sezgilerin geliştiği merkezdir. Durugörü, telepati, altıncı his gibi yeteneklerin oluştuğu ve kişinin spiritüel gelişimini sağlayan çakradır. Dengesiz ve yetersiz çalışıyorsa sezgilerine güvenmez, başarıdan korkar, unutkanlık yaşar, kibirlidir, sürekli olumsuz fikirlidir, hayat amacı ve hayalleri yoktur.

7) Tepe Çakra: kafatasının yukarısında bulunur. Rengi beyazdır. Bir olma, evrenle olan bütünlüğümüzü sağlama bu çakra ile ilişkilidir. Bilgeliğin artması ve ruhun gelişimi içindeceksen enerjiyi sağlar. Tepe çakra doğru çalıştığında alt çakralarda bulunan bütün dengesizlikler giderilir ve tüm blokajlar çözülür. Dengesiz ve yetersiz çalıştığında lükişi neşesizdir, beden ile ruh arasında bocalar durur, hayal günü kaybeder. 

İyi geceler...









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İçimdeki Yolculuk/Esra Özbay

Paul Mckenna / Sizi Zayıflatabilirim

Miraz Şeniz Erten/Göster Yüzünü Ey Aşk