Bir kitap:Yasemin Soysal-Ruhunu Dinle Bedenini Doyur

Bütün kişisel gelişim kitapları aynı şeyi söylüyor: çözümü içinizde arayın: çözüm sizsiniz; içinize dönmezseniz sorununuzu çözemezsiniz... Ama zaten içime dönmeyi, özümdeki problemi, genlerimi, enerjimi bozan nedenleri bulamadığım, kendimi çözemediğim için o kitapları okuyorm. O zaman bu bir kısır döngü mü? Sorun mu çözümden; çözüm mü sorundan meselesi mi yani olay?
Her kitapla kelebekler gibi uçuşan kalbim çok değil bir kaç yıl sonra neden gene eski moduna dönüyor. Sadece hastalıkları genetik miras olarak taşımışıyorsak enerjileri neremize sakladık da getirdik? Hadi getirdik nasıl kurtulacağız?

Tüm bunlarla boğuruken yeni bir yazar ve kitaplarıyla tanıştım dün: Yasemin Soysal! Sizi bilmem ama ben bunu içimize dönelim, çözüm içinde çalışmalarından daha mantıklı buldum. Gerçi kitapları tersten okumaya başladım ben. Önceki kitaplarını bu gece itibarıyla okumaya başlıyorum. Düşünce gücüyle zayıflama konusunda tez yazmış, paylaşımları tezlere konu olmuş bir yazar Yasemin Soysal! Sadece yazar da değil, hem milli bir porcu hem de kendinin kişisel gelişim oburu olarak tanımlayan bir uzman!...
Kişisel gelişim ile kilo verme sorunsalını birbirinden ayıramayacağımızı belirtiyor kitaplarında; ve bedenimizin sesini dinlemeyi öğrenmedikçe doğru beslenemeyeceğimizi. Bana sık sık olur! Düzenli beslenmek istemez genelde bedenim; içimde bir yer yemek istemez o öğünü ve içerdiklerini; yesem de sancılanır arıza vermeye başlar. Bedenimi dinlemeyi öğrenince bunlar düzelecekmiş. Duygularımızı keşfetmeden bedenimizi ve ruhumuzu geliştiremezmişiz! Bedenimizi dinlersek kilo verme sürecimizi zevke çevirebilirmişiz, ruhsallık yolcuğuluğunda ilerleyip nirvanaya ulaşabilirmişiz.

Sürekli zayıflayamadığımızı düşünmek de mikroplu düşünceler gibi beyinden beyine frekanslar halinde yayılabilirmiş.Kilo vermenin güzelliklerini konuşmak yerine sürekli su içsem yarıyor tarzında düşüncelerle olumsuza yönelmek kilo veremeyişimizin asıl baltalıyıcısıymış. Diyetle ilgili çok konuşulan ortamlarda bulunmakla bulaşıyormuş meğer şişmanlık! Yaşamın akışına kendimizi bırakırsak herşey çözülüyormuş. Ve vazgeçmeyecekmişiz! Ama herşeyden önemli olan başlamak. E başlayalım ozaman!...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İçimdeki Yolculuk/Esra Özbay

Paul Mckenna / Sizi Zayıflatabilirim

Miraz Şeniz Erten/Göster Yüzünü Ey Aşk